Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΜΕΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΤΟΥΣ 2010 (ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΚ)

 Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,


Εκδόθηκε από τον ΟΜΕΔ, μετά από προσφυγή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων,  η Διαιτητική Απόφαση 51/2010 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών όλης της χώρας για το 2010.


Για το πλήρες κείμενο της Δ.Α., πατείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:




Στη παραπάνω συλλογική ρύθμιση, υπάγονται τόσο οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) όσο και στα ιδιωτικά ΙΕΚ, καθώς στην Δ.Α. υπάγονται και οι αντίστοιχοι εργοδοτικοί φορείς: ΕΛΣΕΚΕΚ (για τα ΚΕΚ) και η ΠΕΙΕΕΚ (για τα ΙΕΚ).

Από πλευράς εργαζομένων, στη Δ.Α. υπάγεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, της οποίας το Σωματείο μας, είναι μέλος.


Οι ειδικότητες που καλύπτει η ΔΑ είναι:
α. Γραµµατείς – Υπάλληλοι Γραφείου
β. Λογιστές – Βοηθοί Λογιστών
γ. Βοηθητικό – τεχνικό προσωπικό (προσωπικό καθαριότητας – εισπράκτορες – αποθηκάριοι – κλητήρες – διανοµείς)
δ. Προσωπικό φύλαξης (φύλακες, νυκτοφύλακες, θυρωροί)
ε. Προσωπικό πληροφορικής (χειριστές-τριες, προγραµµατιστές-στριες, αναλυτές-τριες, τεχνικοί Η/Υ ΚKι λοιπές ειδικότητες λειτουργικής
υποστήριξης Η/Υ).
στ. Οδηγοί φορτηγών, επιβατηγών κ.λ.π. αυτοκινήτων


Η Δ.Α. έχει μονοετή διάρκεια, δεν χορηγεί,  λόγω μνημονίου, αυξήσεις για το 2010 και διασφαλίζει την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού. 

Τα μέλη της ΠΕΕΚΕΚ μπορούν να πληροφορηθούν για το κείμενο της Δ.Α. καθώς και για τους πίνακες αποδοχών (ισχύουν αυτοί του 2009) , απο την ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (www.oiye.gr). 

Τα μέλη μας μπορούν επίσης να επικοινωνούν με την Ομοσπονδία (τηλ. 210-5239766) ή το Προεδρείο της ΠΕΕΚΕΚ, για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση.


Η καταγγελία της Δ.Α. και η πρόσκληση για νέα ΣΣΕ στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για το 2011, θα γίνει από την Ομοσπονδία στις επόμενες ημέρες.

Συναδελφικά
ΤΟ Δ.Σ. της ΠΕΕΚΕΚ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ωραια αυτα που λετε στα λογια/χαρτια

αλλα δεν ισχυουν σε εμενα που πλεον ειμαι ανεργος.

ειλικρινα ουτε θελω να ξαναδω αυτο το αντικειμενο που λεγεται ΚΕΚ προτιμω να κανω τον φυλακα.

Επισκέψεις